Kwb Zomert : zomerfietstochten in juni, juli en augustus

Dit jaar staan er terug twee fietstochten op zondagnamiddag en twee fietstochten op donderdagavond op het programma. De vier fietstochten gaan door op zondag 16 juni, donderdag 4 juli, donderdag 18 juli en op zondag 11 augustus 2019.

  • We verzamelen op de markt te Lichtervelde op zondag 16 juni 2019 om 13u00 . We rijden met de auto met de fietsen naar ons vertrekpunt op de markt van Ramskapelle bij Knokke waar we aankomen rond 13u45. We maken de fietsen startensklaar en vertrekken rond 14u00 richting kust. We fietsen langs het zwin naar het dorp Retranchement waar we halt houden voor een drankje aangeboden door de kwb kas. Vervolgens fietsen we terug via de polders naar onze startplaats in Ramskapelle. De totale afstand bedraagt rond de 40 km.
  • De tweede fietstocht gaat door op donderdagavond 4 juli 2019 om 19u00 op de markt van Lichtervelde. We trekken richting Torhout naar groenhove. Via vrijgeweed ( Zwevezele) keren we terug naar de markt van Lichtervelde. De totale afstand ligt rond de 22 km en halfweg is er het tractaat.
  • De derde fietstocht gaat door op donderdagavond 18 juli om 19u00 met vertrek op de markt van Lichtervelde. Via de hazelstraat fietsen we richting de geite ( Hooglede ) Via de oude spoorwegbedding rijden we naar onze rustpost te Kortemark. Vandaar rijden we via 't schaakske terug naar Lichtervelde. De totale afstand bedraagt ongeveer 25 km.
  • De laatste fietstocht gaat door op zondagnamiddag 11 augustus 2019. We vertrekken om 13u00 op het kerkplein met de auto en de fietsen naar de zwembadparking te Wingene. We starten rond 13u45 richting bulskampveld, Maria-Aalter naar Kruiskerke. We keren terug via de vortebossen,vagevuurbossen naar Wingene. Halfweg onze route verpozen we met een drankje (tractaat van de kwb) De totale afstand bedraagt rond de 40 km
  • De afstand van deze fietstocht bedraagt ongeveer 45 km.
  • Als je niet tot aan de startplaats in Ramskapelle of Wingene geraakt met eigen middelen, gelieve contact op te nemen met Joost De Pretre op telefoonnummer 051/724488 ten laatste drie dagen voor de fietstocht. Dan kunnen we een oplossing zoeken.
fietstocht01 fietstocht02 fietstocht03
 
Fluojasje en fietshelm zijn nog steeds niet verplicht in Belgenland, maar wel sterk aangeraden !
Vooraf inschrijven is niet nodig !!!
Iedere kwb fietser is welkom, al dan niet elektrisch bijgestaan. Gratis deelname!