teerlingDe teerling is geworpen. De felbegeerde en goed gekende kooklessen van de KWB zijn terug van weggeweest. De werkgroep Culinair stak alvast de handen uit de mouwen of beter we haalden reeds de kookpotten en ander materiaal van onder het stof om er weer iets leuks en lekkers van te maken volgens de gekende, maar toch iets aangepaste, formule. Onder leiding van verschillende deskundige koks bereiden we op 4 vrijdagavonden heerlijke menu's en serveren we onze heerlijkste gerechten op de bekroningsavond aan de partners. De menu's vormen telkens een overheerlijk 4 gangenmenu (aperitief met hapjes - voorgerecht - hoofdgerecht en dessert - alles met aangepaste dranken) met recepten die gemakkelijk thuis opnieuw bereid kunnen worden. Je hoeft dus echt geen superonderlegde kok te zijn om deel te nemen. We koken samen, maken het gezellig en leren ondertussen nieuwe recepten!

kwb kookcursus

De kooklessen gaan door telkens op vrijdag om 19.00u. in Zaal Ten Boomgaerde: 20 oktober 2023 - 17 november 2023 - 19 april 2024 - 03 mei 2024. De bekroningsavond gaat door op zaterdag 1 juni 2024 vanaf 13.30u (klaarmaken) en 19.00u. (voor de genodigden). Door de spreiding in de tijd konden we een grotere variatie in de recepten maken en vonden we gemakkelijker onze deskundige koks.

De kooklessen staan open voor de KWB-leden, jong en oud - man en vrouw - beginner of reeds wat ervaren,  en kosten in het totaal voor de 5 avonden  â‚¬ 25,00 voor de algemene kosten. Elke avond komt daar de prijs bij van de maaltijd met aangepaste dranken (we delen dan alle gemaakte kosten voor de aankopen van de ingrediënten en aangepaste dranken).

Op dit ogenblik is het maximum aantal deelnemers bereikt, en is de lessenreeks volzet, en kan men dus niet meer inschrijven.  De werkgroep Culinair kijkt reeds uit naar de kookavonden en hoopt al onze deelnemers te mogen ontmoeten. Ben je ingeschreven en nog geen KWB-lid? Neem dan contact op met Rudi Tavernier op rtkwblichtervelde@gmail.com.

met overheerlijke groeten vanwege KWB Culinair

Katrien - Johan - Erwin en onze koks