01/04/2018 WARME BEENHESP EN RONDE VAN VLAANDEREN

 JAARFEEST EN RONDE VAN VLAANDEREN      
Op zondag 1 april 2018 spreken we voor de vierde maal af in ontmoetingscentrum DE SCHOUW .
Om 12u00 uur is het tijd voor het aperitief en daarna om 12u30’ tijd voor de warme beenhesp met frietjes en groenten.
Volwassenen betalen 15 EUR/persoon, terwijl kinderen lagere school 10 EUR/persoon betalen.
Eens het eten verteerd is… staat het reuzengroot scherm klaarin de grote zaal,
want dan volgen we de finale van de Ronde van Vlaanderen en dit alles in een unieke ambiance. 
Wie ’s middags niet komt eten kan toch de wielerwedstrijd gratis volgen, er is plaats genoeg op de tribune. 
koffie en taart, speciale bieren te verkrijgen tijdens deze uitzending!! Je kan er ook een gokje (tiercé)wagen op de eerste drie van de uitslag
Ook voor de kinderen is er een speelhoek voorzien.
Verwen echter de normale kok of kokkin op Pasen en schuif aan bij deze ‘KWB-activiteit op zondag’
INSCHRIJVEN TEN LAATSTE OP 27 MAART 2018 DOE JE BIJ JOOST DE PRETRE Tel : 051/72.44.88
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
rond1 rond2 rond3

28/4/2018 Daguitstap naar Lokeren en omstreken

 

lokeren1 lokeren3 lokeren2

Beste Vrienden, De jaarlijkse daguitstap van KWB Lichtervelde gaat dit jaar door op zaterdag 28 april 2018.

Dit jaar bezoeken we de stad Lokeren en omgeving. We vertrekken om 07u45 aan Feestzaal De Turfhauwe, Kasteelstraat Lichtervelde waar de nodige parking is voorzien.

Een eventuele tweede opstapplaats (te vermelden bij betaling) en afstapplaats voor diegene die ’s avonds niet meegaan voor het avondeten is de parking Aquafin, Astridlaan 11 Lichtervelde.

Ons eerste bezoek staat gepland aan de azaleakwekerij Dewaele in Lochristi.

Daar worden we verwelkomd voor ons ontbijt : Koffie met ontbijtkoek.

Na de koffie worden we ondergedompeld in en onder de bloemen en planten.

De gespecialiseerde kweker van de azalea indica, de binnenhuisvariant van azalea’s, brengt de Gentse azalea’s op de markt. In dit bedrijf krijg je de volledige uitleg van stek tot plant.

Vervolgens vertrekken we naar Lokeren. Op de markt worden we opgewacht door twee gidsen en worden we in twee groepen gesplitst.

De eerste groep bezoekt het Stadsmuseum waar de geschiedenis vertelt wordt van de stad met objecten, film en fotobeelden en veel verhalen uit het werk- en vrijetijdsleven in de 19° en20° eeuw. Veel aandacht gaat naar de haarsnijderij – industrie waarbij konijnen en hazenvellen bewerkt worden tot vilt haar voor hoedenfabricatie over de hele wereld.

Groep twee bezoekt het Nationaal Beenhouwersmuseum. Dit unieke museum laat u kennis maken met de tijd van toen. De vleeswinkel, de werkplaats en de slachtstal zijn volledig ingericht zoals het 100 jaar geleden was. Het wordt een nostalgische terugblik en een confrontatie met het assortiment in de slagerij van nu en de machines waarmee de beenhouwer werkte.

Het middagmaal nemen we in het centrum van Lokeren in Hotel La Barakka “Resto ’t zalig niets doen” . Ze serveren ons dagverse soep gevolgd door kalkoenfilet met druivensausje – cresson en kroketjes. Alle dranken zijn door uzelf te betalen !!

Na de bezoeken aan beide musea vertrekken we dan omstreeks 15u15 naar Beervelde. Daar worden we rondgeleid in de tuinen van het Park van Beervelde. Dit 25 hectare groot privédomein behoort sinds 1783 (235 jaar geleden) toe aan dezelfde familie de kerkhove de denterghem. De huidige aanleg in Engelse landschapstijl dateert van 1873 en is een ideaal natuurlijk landschap met romantische vergezichten, kronkelende paadjes, grillige waterpartijen, bruggetjes en sprookjesachtige gebouwen. Tweemaal per jaar, in mei en oktober, organiseert de Graaf “de open tuindagen”. Er komen telkens meer dan 20.000 bezoekers en 200 exposanten.

Na dit imponerend bezoek is het tijd voor een drankje in Tea Room Breughel, naast het park. Rond 18u00 is het dan tijd om onze terugreis aan te vatten. We worden rond 19u15 verwacht in Feestzaal De Turfhauwe, Kasteelstraat 69 in Lichtervelde voor een uitgebreid Breughel buffet. Opnieuw alle dranken door uzelf te betalen.

We bieden jullie deze fantastische uitstap aan, tegen de prijs van 55 euro per persoon voor de leden. Niet leden betalen 60 euro. Alles inbegrepen : busreis, ontbijt, gids en alle inkomgelden en bezoeken , warm middagmaal zonder drank en Breughel buffet ’s avonds, eveneens zonder drank.

Diegenen die geen gebruik willen maken van het buffet ’s avonds betalen 10 euro minder.

Inschrijven kan uiterlijk tegen 15 april 2018 bij Ghislain D’haeninck, Torhoutstraat 79 te Lichtervelde. Tel 051/ 72 58 15. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Men is echter pas definitief ingeschreven na betaling van het verschuldigde bedrag op rek BE24 3850 0479 9038 van KWB Lichtervelde.

U merkt het : het wordt opnieuw een gezellige, ontspannende, culturele, fleurige en smakelijk reis.

Zorg er dus voor dat je erbij bent en schrijf nu reeds in.

Groeten van de werkgroep daguitstappen : Eric,Steven en Ghislain.