02/10/2018 bedrijfsbezoek koffiebranderij Hoorens & La Lorraine Bakery Group

Voor het eerst presenteren we jullie een bedrijfsbezoek in een daguitstapkleedje. Het wordt een dagje om – bijna letterlijk- duimen en vingers af te likken.

We starten in koffiebranderij Hoorens, waar we omstreeks 09u00 verwelkomd worden door zaakvoerster Eveline Hoorens, echtgenote van de wereldberoemde kunstenaar Panamarenko. We krijgen de nodige uitleg over de historiek en de productie van het bedrijf. Daarna volgt een degustatie van ambachtelijke koffies à volonté met een halve mattentaart. Na een korte bedrijfsfilm bezoeken we de authentieke koffiebranderij waarna nogmaals een degustatie volgt van een grand cru koffiemelange met de nodige uitleg. We sluiten het bezoek af in de winkel met mogelijkheid tot aankoop van producten.

Het middagmaal nemen we bij Lunch Garden in Ninove. Je schuift aan aan het buffet, kiest wat je wil eten en drinken, en je betaalt alles zelf aan de kassa. Lunch Garden biedt je 10% korting na vertoon van uw KWB lidkaart.

We starten om 13u30 stipt in La Lorraine Bakery Ninove voor een bezoek van 3 à 3.5 uur. We krijgen een overzicht van de firma. Daarna leiden ze ons rond in de productie, laten ze ons watertanden van de patisserie en worden we overdonderd in de bakkerij waar dagelijks vers brood wordt gebakken. Je gelooft je ogen niet wat een gewemel van brood, broodjes, sandwiches en pistolets je overal ziet. Proeven doen we samen, na afloop van de rondleiding. Als afsluiter wordt ons een leuke attentie aangeboden. La Lorraine is een voedingsbedrijf waar strikte hygiëneregels gelden : Juwelen zoals oorringen, ringen met steentjes, halskettingen, armbanden en piercings worden niet toegelaten. We vragen dan ook om deze juwelen thuis te laten. Er zijn tevens verschillende trappen te nemen. Er wordt eveneens gevraagd om geen open schoenen, noch schoenen met hoge hakken te dragen. La Lorraine vraagt om uw e-mail adres en geboortedatum te mogen gebruiken om u, na het bezoek, op de hoogte te houden en een korting voor een verjaarjaardagstaart aan te bieden.

Pogramma en praktische info :

  • Vertrek Aquafin Parking Astridlaan 11 Lichtervelde om 07u45.
  • Voormiddag : Bezoek Koffiebranderij Hoorens -Middag : Middagmaal in Lunch Garden te Ninove, door uzelf te betalen.
  • Namiddag : Rondleiding La Lorraine Bakery Group Ninove -Einde : Terug aan Aquafin parking Lichtervelde omstreeks 18u30.
  • Prijs : Deze formule ( autobus-bezoeken-degustatie) bieden we aan voor de zeer democratische prijs van 35 euro per deelnemer.

Inschrijven kan uiterlijk tegen 20 september 2018 bij Ghislain D’haeninck, Torhoutstraat 79 Lichtervelde. Tel 051/ 72 58 15. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vergeet niet je e-mail adres en geboortedatum te vermelden bij inschrijving.

Men is echter pas definitief ingeschreven na betaling van het verschuldigde bedrag op rekening BE24 3850 0479 9038 van KWB Lichtervelde.

U merkt het : het wordt opnieuw een gezellige, ontspannende, culinaire, geurige en smakelijke reis.


 

05/10/2018 gezelschapsspellen

Op vrijdag 5 oktober zijn jullie allen welkom en maken we het 'gezellig' tijdens onze gezelschapsspellenavond!

Dit gaat door in de Site Vancoillie in de Statiestraat 179 vanaf 19u.

De spelletjes zijn voor alle leeftijden, dus breng gerust je partner, broer, zus, kind, kleinkind… mee.

Jij komt toch ook ? Iedereen van harte welkom ! Gratis ingang! WELKOM OP DEZE GEZINSACTIVITEIT !

Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan!

spel1 spel2 spel3

12/10/2018 START KOOKLESSEN

Kooklessen met Peter, Erwin en Katrien
Dit werkjaar, net zoals vorige jaren,gaan de kooklessen terug door in het pop-up restaurant Ten Boomgaerde. We gaan verder met onze succesformule maar met een aantal kleine wijzingen.
Onze begeleidende kok is Pieter Devos die ons wegwijs maakt door de gerechten.
Erwin, Johan en Pieter verwelkomen samen met Katrien en Joost de geïnteresseerde leden op de volgende vrijdagavonden: 12 & 26 oktober en 09 & 23 november om 19 uur stipt in zaal Ten Boomgaarde. De bekroningsavond waarop ook de partners zijn uitgenodigd gaat door op zaterdag 8 december 2018. ! Slechts 24 personen kunnen deze kooklessen volgen.
Zo vlug mogelijk inschrijven is de boodschap.
 
INSCHRIJVEN ten laatste op 7 oktober 2018 en doe je bij Erwin en Katrien via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bekroningfeest 27 kookles les2 04  kookles les1 09 

BOWLING SEIZOEN 2018-2019

Na het succes van vorig jaar waarbij we telkens drie bowlingbanen reserveerden gaan we het bowlingseizoen uitbreiden tot VIER bowling avonden!

Noteer alvast op jullie smartphone, iPad, of de gewone agenda volgende vrijdagavonden voor een aangename bowling avond: vrijdagen 19 oktober, 14 december, 22 februari en 26 april 2019.

De eerste bowlingavond gaat door op vrijdagavond 19 oktober.

We ontmoeten elkaar ten laatste om 18u45 in bowling JOYKEN te Zwevezele (HILLE nr71) zodat Roger ons kan inschrijven tegen het voordeeltarief van 8 euro per persoon.

We verzamelen om 18u30 op de markt nabij het kerkplein en carpoolen naar Zwevezele.

Wie mee wil bowlen, geeft een seintje aan Roger Vermander op GSM nr. 0474 288029.

Stel het niet uit… eens beslist… geef je een seintje ten laatste op zondag 14 oktober 2018 !

En vergeet niet, zoals op iedere activiteit, trakteert onze kas met een drankje !

En bij voldoende interesse kunnen we er misschien een mini-competitie van maken !!

Bowling1 bowling2 Bowling3

armoedeweek 2018

Dit jaar organiseren we samen met KWB Nationaal en Welzijnszorg de armoedeweek.

Van 15 tot 21 oktober 2018 willen we mensen aan den lijve laten ondervinden hoe het is om rond te komen met het budget van iemand die in armoede leeft.

De activiteit duurt één week, met vooraf een start- en nadien een slotmoment.

Zowel gezinnen als individuen zijn welkom. Wil jij niet langer gewoon oordelen, maar ook eens echt ondervinden wat het betekent?

Ben je nu al super enthousiast en wil je je onmiddellijk inschrijven of heb je nog wel wat vragen, stuur dan als de bliksem een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..