Kwb Zomert : zomerfietstochten in juni, juli en augustus

Dit jaar staan er twee zondagnamiddagen en twee donderdagavonden op het programma.
Een eerste fietstocht is reeds achter de rug.

  • De volgende fietstocht gaat door op donderdagavond 5 juli onder begeleiding van Wilfried en Gilbert. We vertrekken om 19u00 op de markt en fietsen richting Veldegem.
  • Op donderdag 19 juli om 19u00 neemt Geert en Gilbert ons op sleeptouw richting Koolskamp. De afstand van deze twee avondritten bedraagt ongeveer 25 km. We verzamelen aan het vredesmonument op het kerkplein om 19u00 en er is telkens een traktaat van de kas!
  • De laatste fietstocht gaat terug door op zondagnamiddag 5 augustus 2018.We vertrekken om 13u45 op het kerkplein en onder begeleiding van Joost, Roger en Gilbert fietsen we langs landelijke binnenwegen via Koolskamp en Ardooie naar het provinciaal domein Rhodesgoed te Kachtem waar we in de tearoom kunnen uitrusten met een drankje aangeboden door de kwb kas. De terugrit brengt ons via Roeselare en Beveren terug naar Lichtervelde. De afstand van deze fietstocht bedraagt ongeveer 45 km.
fietstocht01 fietstocht02 fietstocht03
 
Fluojasje en fietshelm zijn nog steeds niet verplicht in Belgenland, maar wel sterk aangeraden !
Vooraf inschrijven is niet nodig !!!
Iedere kwb fietser is welkom, al dan niet elektrisch bijgestaan. Gratis deelname!


23-06-18 SAMEN PROGRAMMEREN (werkjaar 2018-2019)

Binnenkort is het weer zo ver:
kwb Lichtervelde start opnieuw vanaf een blanco agenda, die we na veel wikken en wegen willen invullen met topactiviteiten voor 2018-2019. Activiteiten organiseren doen we niet voor onszelf als bestuur, maar voor jullie: de leden en hun hele gezin. En misschien ook om nieuwe mensen aan te trekken.

Het is niet gemakkelijk voor de werkgroepen om in te schatten welke activiteiten jullie graag eens op het programma zouden willen zien. Daarom nodigen we graag iedereen uit om met ons mee te komen programmeren.

Op zaterdag 23 juni van 9u tot 13u steken we onze koppen samen, in De Ploeg.

Bedoeling is om tegen de middag een goed gevulde agenda voor het komend werkjaar samen te stellen, waar we een toffe combinatie willen maken van klassiekers én nieuwe activiteiten. De werkgroepen en hun coachen zullen zeker heel content zijn met jouw nieuwe en inspirerende ideeën.

We zorgen er alleszins voor dat de interne mens wordt versterkt: iedereen die mee komt programmeren verwelkomen we met een koffie en een koek. Over de middag bieden we iedereen een broodje aan. Vanzelfsprekend is alles GRATIS. En voor alle duidelijkheid: we weten dat de Rode Duivels in de namiddag aantreden op het WK. We zorgen ervoor dat de planning klaar is lang voor er één speler op het veld staat.

Enkele mogelijke activiteiten voor dit werkjaar kun je op onderstaande website aantreffen :
http://programma.kwbeensgezind.be/programma-2019/

 


30-06-18 Kookbattle

kookbatlle

Grillmaster edition!!!

Na de geslaagde kookbattle van vorig jaar konden we dit jaar niet bij de pakken blijven zitten.

Het was een gelijkspel tussen judo en kwb. Beide ploegen zouden graag eens een overwinning in de wacht slepen en daarom organiseren we een 2de editie. Dit jaar hebben we het concept wat afgekeken van het tv programma grillmasters. De twee ploegen krijgen verschillende opdrachten die op diverse bbq’s moeten uitgevoerd worden. Vuurbeheersing is belangrijk maar de side dishes mogen ook niet ontbreken!

Wil je de eer van kwb hoog houden en bak je graag iets op de barbecue schrijf je dan snel in voor het kwb team. Je mag je eigen grill materiaal meebrengen: tangen, mes, schort, kruiden, oliën, … voor de klaar te maken ingrediënten zorgen wij.

Kostprijs wordt de avond zelf verrekend naargelang de kostprijs van de ingrediënten, het blijft zeker en vast democratisch.

Afspraak om 18u in de tuin van Pieter en Joyce in de Essestraat 3 Inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.