02 - 03/03/2019 Mini citytrip “ Liège ”

Liege 01

Na Brussel, Antwerpen en Lille is Luik aan de beurt. Stijn en Peter proberen jullie Luik te leren kennen in 2 dagen. Het is voor ons West Vlamingen een iets minder gekende stad maar er valt toch heel wat te beleven. We vertrekken op zaterdag 2 maart met de trein van 7u35 vanuit het station Lichtervelde. Na twee en een half uur sporen komen we aan. Het uur van terugkeer op zondagnamiddag is niet echt gepland maar gebeurt in overleg.
We doen sowieso een stadswandeling waar de highlights van Luik aan bod komen. Het mooie station Guillemins bezichtigen we zeker. We proberen ook op wat plaatsen te komen die minder bekend zijn. ’s Avonds gaan we gezellig tafelen en voor de liefhebbers kunnen we achteraf nog een klein stapje zetten.
Op zondag kunnen de liefhebbers naar de bekende Luikse markt “La batte”. De nauwe straatjes en mooie trappen kunnen we natuurlijk ook trotseren. Verder kunnen we nog vertellen dat we net zoals vorig jaar een aperitief aanbieden op een originele locatie. Er wordt gestreefd naar een richtprijs van ongeveer 180 € voor 2 personen voor overnachting met ontbijt, verblijfstaksen, gidsen, musea,… Voor wie alleen is, trachten wij natuurlijk een gepaste oplossing te vinden zodat ook hij of zij slechts 90 € betaalt. Een kamer delen met iemand is natuurlijk ook een optie.
Niet inbegrepen zijn: vervoer trein van en naar Luik, warme maaltijden, consumpties en vertier na de avondmaaltijd…. Op vandaag is er reeds een optie genomen voor 7 kamers in het Ibis hotel Liège Centre Opéra.
INSCHRIJVEN kan tot uiterlijk 20 februari dit per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en storting van 90 € pp. op de KWB-rekening BE24 3850 0479 9038. Stel je inschrijving niet te lang uit, dit maakt het voor ons makkelijker om alle praktische zaken te regelen.

Wie nog vragen heeft, mag Stijn (0474/90.38.92) of Peter (0486/57.04.81) altijd opbellen.


27/04/2019 Daguitstap naar Walcheren

ArnemuidenDit jaar verkennen we, tijdens onze daguitstap met fotoclub Lidiac, het Nederlandse Walcheren.
Na de doortocht van de Westerschelde tunnel bezoeken we onder andere één van de oudste steden van Nederland : namelijk Middelburg. Naast historische gebouwen, zijn er tevens vele voorbeelden van moderne architectuur.We maken een wandeling langs het prachtige stadhuis, we ontdekken intieme pleintjes met gezellige cafeetjes, we bezoeken de befaamde abdij uit de 12° eeuw met zijn beroemde toren : de Lange Jan.Tijdens het tweede deel van de wandeling verkennen we de oude haven met zijn fotogenieke jachthaven en pittoreske los-en laad kaaien. Na een eventuele rondvaart rond de stad vertrekken we naar Arnemuiden, bekend om zijn scheepswerven en scheepstimmerwerven, waar gedurende meer dan tweehonderd jaar vele vissersschepen werden gebouwd. U ziet, het wordt opnieuw een zeer gevarieerde en mooie daguitstap.

Noteer alvast in uw agenda deze daguitstap op zaterdag 27 april 2019.

Middelburg Stadhuis

Middelburg kanaalMiddelburg Lange Jan